STROLLERINGOVÉ® PRETEKY KOČÍKOV

20.04.2017 12:33

STROLLERINGOVÉ® PRETEKY KOČÍKOV

6. ROČNÍK CELOREPUBLIKOVÝCH PRETEKOV KOČÍKOV

 

V ŠPORTOVEJ CHȎDZI

V nedeľu 23. apríla 2017 presne o 15 hodine odštartujú v TRNAVE pod záštitou primátora mesta Trnava a v spolupráci s Ligou zdravia Slovensko,o.z. 1. STROLLERING® Preteky kočíkov - preteky v športovej chôdzi s kočíkom. Preteky sa uskutočnia v rámci „6. ročníka STROLLERING® závodů kočárků“  v Českej republike. Nadchádzajúce preteky môžeme označiť ako MEDZINÁRODNÉ, pretože sa k Českej republike pridá znovu aj Poľsko a najnovšie tiež aj Slovensko! Je teda jasné, že štvrtá aprílová nedeľa bude patriť všetkým aktívnym rodičom, ktorí sa zídu na niekoľkých desiatkach miest po celej ČR, SR a v Poľsku, aby si zmerali sily v tejto netradičnej disciplíne.

PRETEKY KOČÍKOV – TAK TROCHU INÉ PRETEKY

„Cieľom akcie je motivovať mamičky na materskej dovolenke k pravidelnému pohybu a športu. Chceme ukázať, že športovať sa dá aj s kočíkom“, vysvetľuje Edita Berková, zakladateľka programu Strollering®. "Zároveň pravidelné športové aktivity mamičiek prebúdzajú u detí od ranného detstva prirodzený vzťah k športu. Deti sa tak od svojich rodičov učia, že šport patrí ku každodennému rytmu života," dodáva.

Podstatou samotných pretekov je CHȎDZA s kočíkom na cca 100 metrov dlhej trase v čo najkratšom čase. Na každý "rozchod" budú dohliadať rozhodcovia, ktorých úlohou je kontrolovať predovšetkým regulérnosť štýlu chôdze, pretože práve tá je predmetom pretekov.  Zámerne sa dôraz kladie na chôdzu, pretože športová chôdza je základom každej lekcie programu Strollering – outdoorového fitness pre mamičky (a oteckov) na materskej dovolenke.

Pre súťažiacich sú pripravené 3 hlavné kategórie pretekov: pre mamičky, pre oteckov a pre celé rodiny, kedy  je potrebné, aby sa dvaja členovia rodiny držali madla kočíku súčasne. Môžete sa tešiť aj na pretek s detským kočíkom s bábikou (kočík s bábikou si treba priniesť) ako i na pretek pre mamičky a oteckov, ktorých deti nevydržia v kočíku, ale milujú nosiče či šatky.

Registrácia na preteky bude od 14.30, tak aby presne o 15:00 mohol začať prvý pretek.

Všetci ste vítaní.

 

 

 

Späť

Kontakt

Liga zdravia Slovensko, o.z.

0903 218 052

© 2014 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode